torsdag den 4. februar 2016

Sorte gryde


Her kommer opskriften på en rigtig lækker krydret gryderet, der gør sig godt i de kolde vintermåneder. Vi har også serveret den som gæstemad flere gange, hver gang med succes. 

Retten indeholder både kaffe og snaps, jeg drikker ingen af delene, men den smager altså bare, så man ikke kan få nok! Den er simpel at lave, da det hele skal bare ”kastes” i gryden. Det eneste, der tager tid, er kogetiden.

De varmeste anbefalinger herfra til at afprøve en lidt anderledes lækker cremet gryderet med fuld knald på smagen!

Vi serverer typisk ris eller kartoffelmos, flütes og en blandet salat til. 
Sidste gang var det dog gnavegrønt, hvilket også fungerede fint.

Ingredienser
1 kg mørt oksekød i strimler eller tern
Lidt smør til stegningen
2 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 dl stærk kaffe, fx 2 tsk pulverkaffe opløst i 2 dl vand
4 dl fløde*, (brug gerne madlavningsfløde eller cremefine for at reducere fedtindholdet)
2 dl tomatpuré
½ dl snaps (vi har både brugt klar og dildsnaps. Begge dele fungerer fint)
*Tilføj evt. en smule meljævning, hvis der vælges de lette flødetyper.

Fremgangsmåde
Brun kødet i det smeltede smør i gryden. Evt. over to omgange, hvis mængden er for stor til gryden.
Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør alle ingredienserne sammen og lad retten småkoge en times tid, indtil kødet er mørt. Smag retten til inden servering.

Et kig ned i den sorte gryde
Follow on Bloglovin

2 kommentarer:

  1. Den lyder spændende :-) her laver vi gerne 'drengerøvsgryde', som er en opskrift fra REMA1000. Øj, den er lækker. Kh. Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Har lige været inde og google opskriften på den der drengerøvsgryde, og den lyder også lækker :-)

      Slet